Tarifler

Metin Helva Tarifler

Fındık Kremalı Çörek

16.09.2010

Gerekli Malzemeler:
2 bardak su 1 paket maya 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı sıvı yağ alabildiği kadar un

Hazırlanışı:

Kaynak: Ilık suda maya,tuz,şeker eritilir.Sıvıyağ ve un yavaş yavaş eklenir.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Daha sonra hamurumuz 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır.Ortasına bol miktarta Fındık Kreması konulur.Ve pide gibi hafifçe üstten kapatılır.(Genellikle fırında pişme esnasında açılıyor) Fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.Sıcak veya soğuk olarak servis edilir.