Tarifler

Metin Helva Tarifler

Tahin Pekmezli İrmik Helvası

16.09.2010

Gerekli Malzemeler:
1 Litre süt 1 Su bardağı METİN pekmez 1 Su bardağı METİN tahin Yarım kilo irmik 1 Paket margarin 2 Su bardağı toz şeker 1 Paket çam fıstığı ÜZERİ İÇİN Badem

Hazırlanışı:

Kaynak: Margarini erittikten sonra çam fıstığı ile birlikte kavrulur. Ardından İrmiği eklenip karıştırmaya devam edilir ve üzerine tahin ve pekmezi eklenir. 3 su bardağı süt ayrı bir tencerede ısıtılarak azar azar ilave edilir.İyice kavrulan helvayı tepsiye alınır ve üzerini bastırarak düzeltilir.Baklava gibi dilimlenip, her dilimin üzerine bir badem yerleştirerek servis edilir.