Tarifler

Metin Helva Tarifler

Reçelli Mini Tart

16.09.2010

Gerekli Malzemeler:
250 Gr. (1 Paket) Margarin yada Tereyağ 2 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Şeker 1 Paket Kabartma Tozu 3 Su Bardağı Un 1 Yumurta Sarısı (Üzeri için)

Hazırlanışı:

Kaynak: Malzemeler ile biraz sert bir hamur yoğurun. 10 - 15 dk. dinlendirin. Turtayı tek bir kapta yapacaksanız, hamurdan portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırın, gerisini yağlamış olduğunuz kaba yayın. Üzerine kenarlara taşmayacak şekilde reçeli sürün. Ayırdığınız hamur ile çubuklar yapıp, üzerine kafes şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 175 derecede ön ısıtılma yapılmış fırında yaklaşık 30 dk. pişirin.